Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570 · Περιεχόμενα · Επικοινωνία
elecnet solar

Φωτοβολταϊκά Τιμές ΔΕΗ

Από πρώτη Φεβρουαρίου 2013 ισχύουν οι νέες εγγυημένες τιμές αγοράς της κιλοβατώρας από τη ΔΕΗ, όπως είχε προαναγγελθεί τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, η νέα τιμή κιλοβατώρας για τα νέα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι:

  • 171,90 €/ΜWh για διασυνδεδεμένα συστήματα μεγαλύτερα των 100 ΚW
  • 214,88 €/ΜWh για διασυνδεδεμένα συστήματα μικρότερα των 100 ΚW
  • 214,88 €/ΜWh για μη διασυνδεδεμένα συστήματα ανεξαρτήτως ισχύος
  • 238,75 /ΜWh για συστήματα που εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα στεγών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές αυτές ισχύουν για νέες εγκαταστάσεις που εντάσσονται στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ δεν επηρεάζονται οι τιμές αγοράς της ΔΕΗ για τις ήδη ενταγμένες στο δίκτυο εγκαταστάσεις. Οι τιμές αυτές ισχύουν από τη στιγμή που η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση συνδέεται με το δίκτυο και ισχύει για 25 χρόνια στην περίπτωση των στεγών.

 

Η διαδικασία σύνδεσης δεν έχει τροποποιηθεί και η επένδυση, χωρίς να είναι πλέον εξόφθαλμα προνομιούχος, παραμένει ελκυστική και αποδοτική, δεδομένου ότι:

 

  •  Όπως ήταν και πριν 2 χρόνια, η κερδοφορία βρίσκεται στο 20% του κόστους της επένδυσης και η απόσβεση στα 5 χρόνια.
  • Οι τιμές εξοπλισμού και εγκατάστασης έχουν πλέον γίνει προσιτές και θα χρηματοδοτούνται ευκολότερα από την τράπεζα. Η μέση τιμή εγκατάστασης για 10kWp είναι €18.000 όταν πριν 2 χρόνια ήταν €40.000.
  • Η τιμή της κιλοβατώρας για οικιακές στέγες στην Ελλάδα, παρά τη δραστική μείωση που υπέστη, παραμένει από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα η χώρα μας απολαμβάνει υψηλές τιμές ηλιοφάνειας. Στην Γερμανία, για παράδειγμα, η τιμή είναι 0,185€/kWh, με ηλιοφάνεια κατά 40% μικρότερη σε σχέση με τη χώρα μας, χωρίς να έχει μειωθεί καθόλου ο ρυθμός των νέων εγκαταστάσεων.

 

Η ερώτηση που προκύπτει για κάθε υποψήφιο επενδυτή είναι: Ποια άλλη επένδυση ύψους 18.000 € σήμερα, μπορεί να του αποφέρει 300 € το μήνα (εισόδημα από ένα καλό ενοίκιο ή μία μικρή σύνταξη); Συνεπώς μη χάνετε χρόνο. Δείτε εδώ την προσφορά μας για ένα ολοκληρωμένο σύστημα 10 ΚW σε στέγη, η επικοινωνήστε με την ElecnetSolar για μια προσφορά στα μέτρα σας.

    Ακολούθησε το χρήστη @ElecnetSolar
Υλοποίηση: Ευάγγελος Μπάνος Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570