Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570 · Περιεχόμενα · Επικοινωνία
elecnet solar

ΗΠΑ: Διαμαρτυρία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για το Εθνικό Φωτοβολταϊκό Πρόγραμμα της Ινδίας

big pv IΤο φωτοβολταϊκό πρόγραμμα ξεκίνησε το 2010 και είχε σαν στόχο τα 1000 MW διασυνδεδεμένων φωτοβολταϊκών μέχρι το 2013 στην πρώτη του φάση. Οι προϋποθέσεις περιλάμβαναν εθνικά κριτήρια για τα υλικά να, τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θεώρησαν σαν διάκριση εναντίον των Αμερικανών κατασκευαστών.

Η δήλωση διαμαρτυρίας, η οποία ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο εμπορίου των ΗΠΑ Ρον Κιρκ (Ron Kirk), έρχεται εν μέσω προστριβών με την Κίνα. Αυτές εντάθηκαν τις τελευταίες μέρες όταν ένα κονσόρτσιουμ Ευρωπαίων κατασκευαστών γυαλιού κατέθεσαν αίτηση για αντι-ντάμπινγκ μέτρα εναντίον του κινέζικου γυαλιού για κατασκευή φ/β πάνελ.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Υπουργείο Εμπορίου της Ινδίας ξεκίνησε επισήμως έρευνα αντι-ντάμπινγκ για εισαγόμενα πάνελ από Κίνα, Ταϊβάν, Μαλαισία και ΗΠΑ.

 

Η δήλωση του Κιρκ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Θέλω να διασαφηνίσω ότι: οι ΗΠΑ είναι σαφώς υπέρ της άμεσης εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ινδίας. Δυστυχώς, οι πολιτικές διακρίσεων στο εθνικό φωτοβολταϊκό της πρόγραμμα αποτρέπουν μια επιτυχημένη συνεργασία, αυξάνουν το κόστος της καθαρής ενέργειας και υποβαθμίζουν την πρόοδο προς τον κοινό μας στόχο.[..] Δε θα διστάσουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας σύμφωνα με τις εμπορικές μας συμφωνίες εξ ονόματος των Αμερικανών εργαζομένων και κατασκευαστών” .

Ο Ταρούν Καπούρ (Tarun Kapoor), γενικός γραμματέας του Υπουργείου Νέας και Ανανεώσιμης Ενέργειας απάντησε λέγοντας: “Δεν επιθυμούμε να αντιταχθούμε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.[...] Θεωρούμε ότι δεν έχουμε παραβιάσει τους κανονισμούς του ΠΟΕ.”

Ο Καπούρ ισχυρίστηκε ότι το θέμα που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ αφορά σε περίπου 350 MW που περιλαμβάνονται στο εθνικό πρόγραμμα. “ Έχουμε ήδη εγκαταστήσει περίπου 1200 MW. Περίπου 1000 βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και 2000 πρόκειται να δημοπρατηθούν,” ανέφερε ο Καπούρ, προσθέτοντας ότι ο μέγιστος δυνατός αριθμός παραγγελιών έχουν πάει σε αμερικανικές εταιρείες κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο φάσεων του προγράμματος.

 

    Ακολούθησε το χρήστη @ElecnetSolar
Υλοποίηση: Ευάγγελος Μπάνος Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570