Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570 · Περιεχόμενα · Επικοινωνία
elecnet solar

Αποθήκευση Ενέργειας: Η νέα τάση στην αγορά φωτοβολταϊκών αντιστροφέων

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της IMS Research (πλέον τμήμα της IHS Inc), στην οποία συμμετείχαν παραπάνω από 400 μεγάλοι εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών αντιστροφέων παγκοσμίως οι οποίοι ρωτήθηκαν, προέκυψε μια γρήγορα αυξανόμενη ανάγκη για αποθήκευση ενέργειας σε φωτοβολταϊκά συστήματα. Παρόλο που η σχετική αγορά βρίσκεται ακόμα σε βρεφικό στάδιο, σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων αναμένουν ότι θα χρησιμοποιούν αποθήκευση ενέργειας σε πάνω από το 40% των συστημάτων που θα εγκαθιστούν μέχρι το 2015.

Όταν ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες ποια απαίτηση προβλέπουν ότι θα είναι σημαντικότερη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, οι συμμετέχοντες από τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, επέλεξαν την αποθήκευση ενέργειας σαν πιο σημαντική από τις άλλες απαιτήσεις των μελλοντικών φωτοβολταϊκών αντιστροφέων. Όταν ρωτήθηκαν ποιό θα είναι κατά τη γνώμη τους το κυριότερο κίνητρο για την υιοθέτηση της αποθήκευσης ενέργειας, η πιο κοινή απάντηση ήταν ότι η μείωση των τιμών των μπαταριών θα βοηθούσε να μειωθεί η τιμή των συστημάτων και να γίνει η αποθήκευση ενέργειας οικονομικά βιώσιμη.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι πάνω από 60% των ερωτηθέντων πίστευαν ότι μια αποδεκτή αύξηση στην τιμή ενός συστήματος το οποίο θα περιλαμβάνει ενεργειακή αποθήκευση, θα ήταν μεταξύ 10 και 29%, παρολαυτά, σχεδόν 30% των ερωτηθέντων θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμα και μεγαλύτερη αύξηση.

“Η αποθήκευση ενέργειας γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό συστατικό των φωτοβολταϊκών συστημάτων και εφόσον οι προμηθευτές είναι διατεθειμένοι να προσθέσουν προϊόντα στην γκάμα τους τα οποία να καλύπτουν τις προσδοκίες των πελατών, η αγορά για αποθήκευση ενέργειας σε φωτοβολταϊκά συστήματα θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά στα επόμενα δύο χρόνια.” , εξήγησε ο Σαμ Γουίλκινσον, ο επικεφαλής ερευνών στον τομέα ενέργειας της IHS.

    Ακολούθησε το χρήστη @ElecnetSolar
Υλοποίηση: Ευάγγελος Μπάνος Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570