Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570 · Περιεχόμενα · Επικοινωνία
elecnet solar

EPIA: Η παγκόσμια εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών ξεπέρασε τα 100 GW!

renewable energyΗ Ευρωπαϊκή Ένωση Φωτοβολταϊκών Βιομηχανιών (EPIA) ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύς έχει ξεπεράσει ήδη τα 100 GW, φτάνοντας τα 101 GW. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η ανανεώσιμη ενέργεια είναι σε άνοδο, δεδομένου ότι το ρεκόρ εγκατεστημένης αιολικής ισχύος επίσης έσπασε εντός του 2012.

Το σύνολο των εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών συστοιχιών παγκοσμίως, από γιγαντιαία πάρκα έως προσωπικές εγκαταστάσεις λίγων watt, έχουν τη δυνατότητα να παράγουν όση ισχύ παράγεται από δεκαέξι εργοστάσια ορυκτών καυσίμων ή από έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, με καθαρό όμως τρόπο. Καθώς όλο και περισσότερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται διεθνώς, η παγκόσμια εξάρτηση από πετρέλαιο και ορυκτά καύσιμα μειώνεται, βοηθώντας στην κατεύθυνση της ενεργειακής βιωσιμότητας στο μέλλον.

Εκτός από το να προστατεύει τα αποθέματα του πλανήτη, τα οποία κάποια στιγμή θα εκλείψουν,η εξάπλωση της ενέργειας από φωτοβολταϊκά μειώνει τις βλαβερές εκπομπές αερίων που απειλούν την ατμόσφαιρα.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο, 30 GW φωτοβολταϊκών συστοιχιών εγκαταστάθηκαν παγκοσμίως, ωθώντας την εγκατεστημένη ισχύ πολύ πιο πέρα από τις προσδοκίες της φωτοβολταϊκής βιομηχανίας πριν από μια δεκαετία. Και τα δύο ρεκόρ δείχνουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήρθαν για να μείνουν και ότι υπάρχει πλέον ισχυρή παγκόσμια αγορά στον κλάδο αυτόν.  Με αυτά τα δεδομένα, η EPIA αναμένει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2013.

    Ακολούθησε το χρήστη @ElecnetSolar
Υλοποίηση: Ευάγγελος Μπάνος Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570