Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570 · Περιεχόμενα · Επικοινωνία
elecnet solar

Panasonic και Power-One: Στρατηγική συμφωνία

panasonic & power oneΗ Panasonic Corporation ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει στρατηγικής σημασίας συμφωνία συνεργασίας με την  Power-One των Η.Π.Α.. Η συμφωνία έχει στόχο την παγκόσμια προώθηση των συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, όπως οι σταθμοί αποθήκευσης ενέργειας. Στη συμφωνία, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει να αναπτύξουν από κοινού την βιομηχανία κατασκευής μη-οικιακών και βιομηχανικών αντιστροφέων ισχύος  (inverters) μεγάλης κλίμακας στην Ιαπωνία.

 

Η Panasonic αναπτύσσει μια βιομηχανία συστημάτων διαχείρισης ενέργειας η οποία συνδυάζει τα υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκά πάνελ, τους αντιστροφείς ισχύος, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και τα οικιακά συστήματα διαχείρισης ενέργειας (HEMS) της εταιρείας και έχει ήδη θετικά αποτελέσματα στην Ιαπωνική αγορά οικιακών συστημάτων. Το πλεονέκτημα της εταιρείας έγκειται στην εξέλιξη και παραγωγή μπαταριών λιθίου-ιόντων, τα οποία είναι ουσιώδη για τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

 

Στο μεταξύ η  Power-One είναι ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές και κατασκευαστές αντιστροφέων για φωτοβολταϊκά συστήματα παγκοσμίως, με θυγατρικές σε Β. Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Σαν εταιρεία η οποία χαρακτηρίζεται ηγέτης στον τομέα της καινοτομίας, διαθέτει στην αγορά κάποιους από τους καλύτερους στην κλάση τους αντιστροφείς για οικιακές, εμπορικές και επαγγελματικές εφαρμογές, οι οποίοι παρέχουν τη μεγαλύτερη ευελιξία σε σχεδιασμό και εγκατάσταση, ενώ παράλληλα προσφέρουν την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση.

 

Οι αντιστροφείς ισχύος ανήκουν στα απαραίτητα συστατικά των σταθμών αποθήκευσης ενέργειας, οι οποίοι έχουν προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον για την ικανότητά τους να μειώνουν την επένδυση που απαιτείται σε εξοπλισμό του δικτύου ηλεκτροδότησης, αφενός εξομαλύνοντας την παροχή ενέργειας και εξυπηρετώντας τις αιχμές του δικτύου σε συνδυασμό με μεγάλες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αφετέρου για την δυνατότητά τους να χρησιμοποιηθούν ως backup συστήματα παροχής ενέργειας σε περιπτώσεις βλάβης του δικτύου, όπως στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

 

Εκτιμάται ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς για σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας θα υπερβεί το ένα τρισεκατομμύριο γιεν μέχρι το 2020, κυρίως σε Ευρώπη, Β. Αμερική και Ιαπωνία, όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σταδιακά υιοθετούνται.

 

Μέσω της στρατηγικής συμμαχίας με την Power-One, η Panasonic Group στοχεύει στην υλοποίηση μιας πιο οικολογική και έξυπνης κοινωνίας, ενώ παράλληλα αποσκοπεί σε πωλήσεις 100 δισεκατομμυρίων γιεν, ή και περισσότερων, για τη βιομηχανία σταθμών αποθήκευσης ενέργειας και σχετικών τεχνολογιών μέχρι το 2018, την εκατοστή επέτειο ίδρυσης της εταιρείας.

    Ακολούθησε το χρήστη @ElecnetSolar
Υλοποίηση: Ευάγγελος Μπάνος Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570