Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570 · Περιεχόμενα · Επικοινωνία
elecnet solar

Alta: Ρεκόρ απόδοσης 30,8% με νέα τεχνολογία φωτοβολταϊκών κυψελών.

alta solar cellΗ Αμερικανική εταιρεία Alta Devices αποκάλυψε ότι πέτυχε απόδοση φωτοβολταϊκής μετατροπής 30,8%. Το ρεκόρ αυτό, το οποίο επιβεβαιώθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο NREL, προέκυψε από την πρώτη υλοποίηση μιας φωτοβολταϊκής κυψέλης νέας γενιάς “διπλής επαφής”, η οποία βελτιώνει την τεχνολογία “μονής επαφής” την οποία ήδη είχε αναπτύξει η εταιρεία.

Η υψηλότερη απόδοση μεταφράζεται ευθέως σε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια η οποία προέρχεται από μικρότερες επιφάνειες. Συνεπώς η εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής σε καταναλωτικές φορητές συσκευές μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια των μπαταριών σε καθημερινά προϊόντα όπως smartphones, tablets, πληκτρολόγια, ποντίκια, τηλεκοντρόλ και άλλα.

“Αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η ηλιακή ενέργεια”, δήλωσε ο Κρις Νόρις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  Alta Devices. “Με την τεχνολογία μας, αρκετή ποσότητα ενέργειας μπορεί να παραχθεί από την ηλιακή ακτινοβολία ώστε να τροφοδοτηθούν επαρκώς συσκευές με τρόπους μέχρι πρότινος ανέφικτους. Δουλεύουμε με έναν αριθμό πελατών οι οποίοι σχεδιάζουν τα φορητά προϊόντα τους ώστε να αυξήσουν τη διάρκεια των μπαταριών τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούμε να παράσχουμε αρκετή ενέργεια ώστε να μην υπάρχει πλέον η ανάγκη τροφοδοσίας από το δίκτυο.”

Μάλιστα, για να βοηθήσει τους κατασκευαστές συσκευών να αντιληφθούν τα πλεονεκτήματα της χρήσης των υλικών της Alta στις συσκευές τους, δημιούργησε ένα εργαλείο υπολογισμού της αύξησης της διάρκειας των μπαταριών για μια πληθώρα φορητών καταναλωτικών συσκευών.

 

    Ακολούθησε το χρήστη @ElecnetSolar
Υλοποίηση: Ευάγγελος Μπάνος Φωτοβολταικα - Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες 2310703570